Norges Bank

Kunnskapssenteret

Norges Banks Kunnskapssenter er et interaktivt læringssenter med fokus på økonomi og er spesielt vinklet opp mot Norges Banks rolle og oppgaver i samfunnet. I kunnskapssenteret kan dere delta i spillet Horisont.

Om spillet Horisont

Kan man lære økonomi og samtidig ha det gøy? Vi tror det. Vårt interaktive spill, Horisont, tar dere gjennom et tankeeksperiment: Hva skjer dersom vi brått fjerner de grunnleggende brikkene i den moderne økonomien? Og vil vi sammen klare å bygge den opp igjen?

Spillet bygger på lærerplanen i samfunnsøkonomi i videregående skole og tar for seg generelle, økonomiske problemstillinger, samt Norges Banks rolle og oppgaver. Horisont-spillet passer for videregående skoler, høyere utdanning, bedrifter og organisasjoner.

02:31

Opplev Horisont

Se hvordan spillet Horisont spilles.

Praktisk informasjon

Varighet: 2,5 timer

Pris: Gratis (et måltid inkludert)

Tid: Hverdager kl 09.00 og 13.00

Antall: 12-30 pers. per gruppe

Språk: Norsk eller engelsk

Sted: Bankplassen 2, Oslo

Påmelding til Horisont-spillet

Påmelding til Horisont-spillet gjøres av lærer eller kontaktperson. Vi sender påmeldingsbekreftelse med lenke til begrepsliste og navneliste for deltakere.

Norges Bank tilbyr reisestøtte til videregående skoler utenfor Osloregionen. Mer om reisetilskudd (pdf) Frist for å søke om reisetilskudd: vårsemester 1. november, høstsemester 1. mai. Ta kontakt for mer informasjon: E-post til kunnskapssenteret.

Book tid

Foredrag for videregående skole

todo. alternate text

Det interaktive foredraget "En sentralbank i krisetid" bygger på de samme læringsmålene som i Horisont-spillet, men er i større grad vinklet mot de oppgavene Norges Bank har hatt i den økonomiske krisen etter korona. Elevene deles inn i grupper og vil deretter konkurrere om å høste mest poeng ved å svare på spørsmål og løse oppgaver. Vi kommer og holder foredraget på deres skole og det varer i ca. 2 timer.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om tilrettelegging av nivå og tekniske krav i klasserommet.