Norges Bank

Kunnskapssenteret

Kan du lære om økonomi mens du samtidig har det gøy? Vi tror det.

I tilknytning til det pågående utbruddet av koronavirus holder Norges Banks kunnskapssenter midlertidig stengt. Det vil heller ikke være anledning til å booke besøk på våre nettsider inntil videre. Ta gjerne kontakt med oss på kunnskapssenteret@norges-bank.no hvis du har spørsmål.

I Norges Banks kunnskapssenter kan du spille et interaktivt rollespill som utfordrer deg til å løse sentrale problemstillinger i en økonomi sammen med andre.

Spillet heter Horisont, og det tar deltakerne med på et tankeeksperiment:

Hvordan vil det gå om vi brått fjerner alle de grunnleggende brikkene i en moderne økonomi – og sammen skal bygge dem opp igjen?

Spillet tester om deltakerne har god nok forståelse av økonomi til at de klarer å gjenreise et velfungerende økonomisk system, om de tar gode beslutninger underveis, og hva konsekvensene blir dersom de trår feil.

I det to timer lange spillet vil deltakerne konkurrere individuelt, i lag og samlet mot tidligere grupper som har spilt. De som har kunnskap, mot og utholdenhet til å hele veien å finne og argumentere godt for de mest fornuftige løsningene vil vinne.

Spillet er beregnet for elever i videregående skole, grupper fra bedrifter eller annet.

Sist endret 11. mars 2020 11:50

I kunnskapssenteret kan du spille Horisont, et interaktivt læringsspill

Kunnskapssenteret

Sist endret 11. mars 2020 11:50