Norges Bank

Pressemelding

Fondet kjøper 50 prosent av det britiske kjøpesenteret Meadowhall

Statens pensjonsfond utland har kjøpt 50 prosent av Meadowhall kjøpesenter i Storbritannia for 348 millioner pund, tilsvarende om lag 3,2 milliarder kroner.

Andelen ble kjøpt fra et partnerskap mellom London & Stamford Properties og Green Park Investments. Transaksjonen ble gjennomført 6. oktober og verdsetter senteret til 1 525 millioner pund, inkludert gjeld.

– Kjøpet gir oss eksponering mot et av de største og mest besøkte kjøpesentrene i Storbritannia, sier Karsten Kallevig, direktør for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM) som forvalter fondet.

Meadowhall ligger omtrent 5 kilometer nordøst for Sheffield sentrum og har om lag 25 millioner besøkende i året. Senteret består av rundt 141 000 kvadratmeter med utleielokaler fordelt over to etasjer. Det har 219 butikker, 53 kiosker, 30 spisesteder og en kino med 11 saler.

NBIM har også inngått et partnerskap med British Land, som eier de resterende 50 prosent av Meadowhall. British Land vil stå for driften ved senteret på vegne av partnerskapet.

– Vi er svært fornøyde med å ha inngått et partnerskap med en så stor og profesjonell aktør som British Land, og vi ser frem til å samarbeide om den videre utviklingen av Meadowhall, sier Kallevig.

Norges Bank Investment Management (NBIM) ivaretar og utvikler finansielle verdier for fremtidige generasjoner gjennom forvaltningen av Statens pensjonsfond utland. Fondet er investert globalt i aksje-, rente- og eiendomsmarkeder. Det hadde en samlet verdi på 3 561 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal 2012.

British Land er et av Europas største børsnoterte eiendomsselskaper. Ved utgangen av mars 2012 forvaltet selskapet eiendeler for 15,8 milliarder pund på vegne av seg selv eller andre parter. Av dette var 10,3 milliarder pund selskapets egne eiendeler.

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 8. oktober 2012 08:00