Norges Bank

Pressemelding

Fondet signerer Regent Street-avtale

Norges Bank, som forvalter Statens pensjonsfond utland, signerte i dag en kontrakt som vil gi fondet sin første eiendomsinvestering gjennom kjøpet av 25 prosent av The Crown Estates portefølje av eiendommer i Regent Street i London.

Investeringen på 452 millioner pund (4,2 milliarder kroner), som først ble annonsert i november, ventes fullført 1. april. Fondet fikk i mars 2010 et mandat til gradvis å investere inntil 5 prosent av sine midler i eiendom. Ved utgangen av 2010 besto fondet av omtrent 60 prosent aksjer og 40 prosent rentepapirer.

– Vi er veldig fornøyd med å ha signert avtalen, og ser frem til et langt og fordelaktig partnerskap med The Crown Estate, sier Karsten Kallevig, sjef for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM).

Partnerskapet vil gi fondet 25 prosent av Regent Street-porteføljens nettoinntekter, som i stor grad kommer fra utleie av butikklokaler og kontorbygg. The Crown Estate vil motta de resterende 75 prosent av nettoinntektene og fortsette å ha ansvaret for forvaltningen av porteføljen. Avtalen varer 150 år.

Regent Street er en av Londons travleste handlegater, med kjente merkevarebutikker som Apple, Burberry, Banana Republic og Hamleys. Eiendommene i porteføljen, som består av 113 bygg spredt over 39 kvartaler, eies av The Crown Estate på vegne av den britiske stat.

The Crown Estate har siden 2002 arbeidet med å fornye og videreutvikle den populære handlegaten, som strekker seg fra Piccadilly Circus og forbi Oxford Street. Videreutviklingen av området ventes å fortsette.

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 13. januar 2011 11:30