Norges Bank

Pressemelding

NBIM åpner kontor i Singapore

Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens pensjonsfond utland, etablerer om kort tid et nytt kontor i Singapore. NBIM har i dag kontor i Oslo, London, New York og Shanghai.

– Asia blir stadig viktigere for NBIM. Etableringen i Kina for to år siden bidro til å knytte nye forretningsforbindelser og finne nye investeringsmuligheter i et stort og voksende marked. Åpningen i Singapore vil styrke vår virksomhet i regionen ytterligere, sier Yngve Slyngstad, leder av NBIM.

Som et av Asias fremste finanssentra, tilbyr Singapore nye investeringsmuligheter, nærhet til mange fremvoksende markeder og gode rekrutteringsmuligheter. Det nye kontoret vil primært forvalte investeringer i Øst-Asia. Det vil dermed utfylle Shanghai-kontoret som ble etablert i november 2007.

Markedsverdien på Statens pensjonsfond utland var mer enn 2 700 milliarder kroner ved inngangen til mai. Ved utløpet av 2009 var nesten 10 prosent av fondet investert i Asia.

– NBIM har vokst raskt siden etableringen i 1998, og er nå en verdensomspennende organisasjon med omtrent 250 ansatte og investeringer i 70 land. Singapores velutviklede økonomi og avanserte infrastruktur gjør landet til et utmerket sted å vokse videre, sier Slyngstad.

Det vil bli avholdt en åpningsseremoni for det nye kontoret i Singapore 30. juni.

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 7. mai 2010 10:00