Norges Bank

Pressemelding

Motivet på universitetsmynten er klart

I 2011 er det 200 år siden etableringen av landets første universitet. For å markere oppstarten av høyere utdanning og vitenskap i Norge i bred forstand, vil Norges Bank i forbindelse med universitetsjubileet utgi en 10-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg.

Norges Bank inviterte fem deltakere til en konkurranse om utformingen av myntens bakside. Vinnermotivet er utformet av Enzo Finger, og viser en gresk søyle – et klassisk universitetssymbol. Det kan bli gjort mindre justeringer i motivet før mynten settes i produksjon.

Kongeportrettet av Harald V skal brukes som forsidemotiv på 10-kronemynten. Dette motivet er utformet av formgiver Ingrid Austlid Rise ved Det Norske Myntverket, og har vært brukt på sirkulasjonsmynter med spesialpreg de senere år.

Norges Bank samarbeider med UiO 200, et jubileumssekretariat etablert av Universitetet i Oslo, ved utgivelse av mynten. Universitetsjubileet skal markeres med en rekke arrangementer i 2011.

Tidspunkt for utgivelse av 10-kronemynten blir bestemt senere. Bilder av ferdig preget mynt vil bli offentliggjort i forbindelse med utgivelsen.

Vinnermotiv:

Minnemynt

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 11. oktober 2010 10:00