Norges Bank

Pressemelding

Nicolai Tangen ansatt som ny CEO i Norges Bank Investment Management

Norges Banks hovedstyre har ansatt Nicolai Tangen som ny CEO for Norges Banks Investment Management.

Tangen vil etter planen tiltre stillingen i begynnelsen av september 2020.

– Hovedstyret er trygg på at vi med Nicolai Tangen har vi fått den beste kandidaten til å lede Statens pensjonsfond utland. Tangen har bygget opp et av Europas ledende investeringsselskaper og kan vise til svært gode finansielle resultater som internasjonal kapitalforvalter. Han har bred erfaring med forvaltning av aksjer, som er fondets største aktivaklasse, sier hovedstyrets leder Øystein Olsen.

Etter at Yngve Slyngstad varslet sin avgang i oktober i fjor, har Norges Banks hovedstyre hatt et bredt søk og en grundig ansettelsesprosess etter hans etterfølger, med støtte fra rekrutteringsselskapet Russell Reynolds Associates.

Tangen er CEO i AKO Capital, som han stiftet i 2005. Selskapet har i dag rundt 70 ansatte og forvalter pengene til universiteter, veldedige stiftelser og familieselskaper. AKO Capital er basert i London, der Tangen har vært bosatt de siste 28 årene.

– For meg er det å få muligheten til å lede Statens pensjonsfond utland selve drømmejobben. Det er med stor ydmykhet og stolthet jeg vil videreføre og videreutvikle den imponerende jobben Ynge Slyngstad og teamet i Norges Bank Investment Management har gjort med å både sikre god avkastning på alle nordmenns oljeformue og lede an i utviklingen av ansvarlig eier- og investeringspraksis globalt, sier Nicolai Tangen.

Tangen har økonomiutdannelse fra Wharton School of Finance og mastergrader i kunsthistorie fra Courtauld Institute of Art og organisasjonspsykologi fra London School of Economics. I tillegg har han gått Forsvarets russiskkurs. Tangen vil flytte hjem, skatte til Norge og ha Oslo som arbeidssted ved tiltredelse i Norges Bank Investment Management.

– Gjennom ansettelsesprosessen har Nicolai Tangen demonstrert en dyp forståelse for utfordringene ved å lede Norges Bank Investment Management og utviklingstrekk i det internasjonale kapitalmarkedet, sier Øystein Olsen.

Pressekontakter

Runar Malkenes
Kommunikasjonsdirektør, Norges Bank 
Tlf: 952 14 283

Marthe Skaar
Fungerende kommunikasjonssjef
Tlf: 926 17 663

Line Aaltvedt
Presseansvarlig
Tlf: 948 54 656

E-post: press@nbim.no

 

Les mer om Nicolai Tangen på nbim.no

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 26. mars 2020 11:44

01:07:52

Pressekonferanse med presentasjon av utvidet informasjon om avkastning og risiko for Statens pensjonsfond utland og ansettelse av Nicolai Tangen som ny CEO i Norges Bank Investment Management 26. mars 2020.

Publisert 26. mars 2020 11:44