Norges Bank

Pressemelding

Første eiendomsinvestering i Sveits

Statens pensjonsfond utland kjøpte i dag kontorbygget Uetlihof i Zurich for 1 milliard sveitsiske franc, eller om lag 6,1 milliarder kroner, fra den sveitsiske banken Credit Suisse.

Credit Suisse skal leie eiendommen i 25 år fra og med i dag, og har muligheten til å forlenge denne perioden med inntil 15 år. Uetlihof ligger omtrent 3 kilometer sørvest for Zurich sentrum og er den sveitsiske bankens største kontorlokale.

– Dette er fondets første eiendomsinvestering i Sveits, sier Karsten Kallevig, direktør for eiendomsinvesteringer i Norges Bank Investment Management (NBIM) som forvalter fondet. – Siden fondet tok steget inn i eiendomsmarkedet i 2011, har det også investert i bygninger i Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Credit Suisse vil ha det operasjonelle ansvaret for Uetlihof i den faste delen av leieperioden. Uetlihof rommer mer enn 8 000 ansatte, og har i tillegg et hvelv for edle metaller og et datasenter. Eiendommen består av 173 807 kvadratmeter med utleieplass.

Norges Bank Investment Management (NBIM) ivaretar og utvikler finansielle verdier for fremtidige generasjoner gjennom forvaltningen av Statens pensjonsfond utland. Fondet er investert globalt i aksje-, rente- og eiendomsmarkeder. Det hadde en samlet verdi på 3 723 milliarder kroner ved utgangen av september 2012.

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 29. november 2012 13:15