Norges Bank

Pressemelding

Yngve Slyngstad ny leder av NBIM

Hovedstyret i Norges Bank har ansatt Yngve Slyngstad som ny leder i Norges Bank Investment Management etter Knut N. Kjær.

Yngve Slyngstad leder i dag aksjeforvaltningen i Norges Bank Investment Management, NBIM, som forvalter Statens pensjonsfond – Utland (oljefondet) og hovedtyngden av Norges Banks valutareserver.

- Slyngstad er meget godt kvalifisert. Han har oppnådd svært gode resultater og han kjenner organisasjonen svært godt etter å ha vært med fra starten for 10 år siden, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem.   

Yngve Slyngstad (45) har juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo, er siviløkonom fra Norges Handelshøgskole, har en master i økonomi fra Universitetet i California og en master i statsvitenskap fra Universitetet i Paris.

Slyngstad ble ansatt i Norges Bank i 1998 med ansvar for å bygge opp aksjeforvaltningen i NBIM. Han leder for tiden aksjeforvaltningen, samt NBIMs kontor i London. De totale aksjeinvesteringene under forvaltning i Statens pensjonsfond – Utland er på 880 milliarder kroner. I tillegg er 90 milliarder kroner av de 200 milliarder kronene som utgjør Norges Banks valutareserver, plassert i aksjer.

Oljefondet ble opprettet ved egen lov i 1990. Det har vært en rask vekst i fondet. NBIM forvalter om lag 2.200 milliarder kroner når valutareserver er tatt med. Det er investert i mer enn 3500 selskaper over hele verden. NBIM har om lag 170 medarbeidere fra drøyt 20 land, og har kontorer i Oslo, London, New York og Shanghai.

Slyngstad tiltrer stillingen 1. januar 2008.
 
Yngve Slyngstad vil være til stede på pressekonferansen i forbindelse med rentebeslutningen kl. 14.45 og vil være tilgjengelig for intervjuer.

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 12. desember 2007 14:00