Norges Bank

Pressemelding

Ny leder av avdelingen for eierskapsutøvelse i Norges Bank

Anne Kvam er ansatt som ny leder av avdelingen for eierskapsutøvelse, Corporate Governance, i Norges Bank Investment Management, NBIM. Kvam er 40 år gammel og kommer fra stillingen som juridisk direktør i Norske Skog. Hun etterfølger Henrik Syse som har vært engasjert for å lede avdelingen fra starten i 2005.  Kvam har en MBA fra University College Dublin, samt juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo med internasjonale menneskerettigheter som spesialfag. I tillegg har hun hatt en rekke styreverv i næringslivet og også i Amnesty International Norge.

 - Anne Kvam er en ideell kandidat for denne stillingen. Hun forener erfaring fra internasjonal forretningsvirksomhet, kunnskaper om styrearbeid og juridisk kompetanse med å ha solid forankring i de verdiene som vårt arbeid skal bygges på, sier Knut N. Kjær, leder for Norges Bank Investment Management. Han legger til at det var stor interesse for denne stillingen og at mange gode kandidater er vurdert.
                    
- Grunnlaget som Henrik Syse og hans medarbeidere har lagt i denne jobben er svært godt og jeg kommer til å arbeide videre ut fra dette. NBIM har høye ambisjoner om å fremstå globalt som en tydelig og krevende eier, og jeg gleder meg til å føre dette arbeidet videre, sier Anne Kvam. 

Norges Bank forvalter aksjer i mer enn 3500 selskaper. Eierskapsutøvelsen handler om hvordan eierrettighetene benyttes i disse selskapene og dermed er med på å påvirke selskapene og markedene banken investerer i.
Ifølge de etiske retningslinjene Finansdepartementet har fastsatt for Statens pensjonsfond – Utland, er det overordnede målet for Norges Banks utøvelse av eierrettigheter å sikre de finansielle interessene og bidra til langsiktig bærekraft i markedene.

Kvam tiltrer stillingen 1.januar 2008.  Syse fortsetter som leder av avdelingen inntil Kvam tiltrer. 

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 26. september 2007 10:00