Norges Bank

Pressemelding

Norges Bank lanserer mobil-TV og podcasting av pressekonferanser

Som første aktør innen bank og finans i Norge innfører nå Norges Bank mobil-TV og podcasting av sine pressekonferanser i tillegg til direkte bildeoverføring av sine pressekonferanser. Podcasting innebærer at lyden av pressekonferansen enten overføres til nyere mobiltelefon, mp3-spiller eller til datamaskin. På denne måten kan man høre på pressekonferansen uavhengig av når den holdes. Siden 2003 har Norges Bank tilbudt direkte bildeoverføring av pressekonferansene via hjemmesiden www.norges-bank.no.

-Mobil-TV og podcasting er et nytt fenomen innen sentralbankverdenen og Norges Bank er først av de skandinaviske sentralbankene til å innføre podcast, sier kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank. - Vi er også en av de første sentralbankene i Europa som tilbyr podcast. Så vidt vi vet er det bare den europeiske sentralbanken (ECB) og Bank of England som tilbyr tjenesten. Vi starter første podcasting og mobil TV-sending i forbindelse med rentebeslutningen og inflasjonsrapporten onsdag 1. november. I første omgang er dette et 4 måneders prøveprosjekt for å sjekke interessen. Vi tror at dette kan være aktuelt for de som ikke har anledning til å følge med på pressekonferansen direkte. Nå kan de lytte til pressekonferansen på sin mobiltelefon, mp3-spiller eller datamaskin. I tillegg tror vi at radiostasjoner kan ha interesse av lydopptakene, samt studenter som følger Norges Bank, sier Meisingseth.

Tjenesten finnes på www.norges-bank.no under lenken presse/pressekonferanser. Mobil-TV sendes direkte under pressekonferansen. Første podcasting kommer om lag to timer etter selve pressekonferansen på onsdag 1. november, men ved de øvrige pressekonferansene framover kommer den umiddelbart etter selve pressekonferansen.

Mobil-TV finnes på wap.norges-bank.no

Kontakt:

Pressetelefon: 21 49 09 30
E-post: presse@norges-bank.no

Publisert 31. oktober 2006 14:45