Norges Bank

Nyhet

Yngve Slyngstad vil fratre som leder av Norges Bank Investment Management

Yngve Slyngstad har meddelt hovedstyret i Norges Bank at han ønsker å fratre som leder for Norges Bank Investment Management. Slyngstad vil stå i stillingen til en ny leder tiltrer.

– For meg var det en viktig milepæl at fondets markedsverdi passerte 10 000 milliarder kroner 25. oktober. Jeg er stolt over å ha vært med på å bygge opp en ledende internasjonal investeringsorganisasjon med dyktige medarbeidere. Vi har levert god avkastning til det beste for fellesskapet, sier Yngve Slyngstad.

– Hovedstyret er svært godt fornøyd med forvaltningen av fondet under Yngve Slyngstads ledelse. Gjennom disse 12 årene har fondet levert meget gode resultater og styrket fondets posisjon hjemme og ute. Yngve Slyngstad har vært en tydelig leder av Norges Bank Investment Management og utviklet en ledende og global forvaltningsorganisasjon, sier leder av hovedstyret Øystein Olsen.

Hovedstyret vil nå starte arbeidet med å finne en ny leder av Norges Bank Investment Management. Etter at en ny leder har tiltrådt, vil Slyngstad fortsette i fondet, og bidra til fortsatt utvikling av investeringsstrategien. Han vil blant annet ha ansvaret for å bygge opp det nye investeringsområdet unotert infrastruktur for fornybar energi.

– Slyngstads erfaring og innsikt vil bidra til at området blir etablert på en god måte, sier Øystein Olsen.

Pressekontakter:
Thomas Sevang, Kommunikasjonssjef, Norges Bank Investment Management
Tlf: +47 926 01 756 / +47 24 07 32 76

Marthe Skaar, Presseansvarlig, Norges Bank Investment Management
Tlf: +47 926 17 663 / +47 24 07 35 61

E-post: press@nbim.no

Publisert 30. oktober 2019 10:45