Norges Bank

API-nyhet

Nytt json-format

sdmx-json-formatet går fra beta til offisielt format. Det innebærer samtidig noen viktige endringer.

Ved en produksjonssetting 9. september ble det offisielle formatet for sdmx-json gjort tilgjengelig. Formatet har fram til nå vært i "beta", men det offisielle formatet er nå klart og gjort tilgjengelig for brukere av vårt datatorg. Det vil innebære en breaking change for alle som benytter dette, derfor vil vi ha en gradvis overgang til det nye formatet.

Det nye formatet er tilgjengelig hvis man bruker querystring-parameter «format=sdmx-new-json». Hvis man bruker «format=sdmx-json» gir det fortsatt gammelt format. På den måten kan du teste det nye formatet og ta det i bruk når du ønsker. 

Den største endringen i det nye formatet er at rootelementene heter «meta» og «data.datasets» i stedet for «header» og «datasets». For full beskrivelse av formatet, se Sdmx Technical-Working-Group.

Fra 25. november blir det nye formatet standard. Benytter du «format=sdmx-json» vil du da få en breaking change. Benyttes «format=sdmx-new-json» vil du ikke merke noen endring. I januar 2021 vil vi fjerne «format=sdmx-new-json» slik at kun «format=sdmx-json» er tilgjengelig.

 

Publisert 10. september 2020 09:10

Kontakt

Vi hører gjerne fra deg dersom du har forslag til forbedringer eller har spørsmål.

data@norges-bank.no

Publisert 10. september 2020 09:10