Norges Bank

Mer om Kunnskapssenteret

Norges Bank Kunnskapssenter er et interaktivt læringssenter for elever i den videregående skole. Innholdet er relevant for fagene samfunnsøkonomi og samfunnsfag. Spillet passer også for studenter, bedrifter og organisasjoner.

Vår ambisjon er at senteret skal stimulere til læring og refleksjon om grunnleggende spørsmål i økonomien. Jo flere av oss som har god kunnskap og velfunderte holdninger til økonomiske problemstillinger, desto bedre rustet vil vi være til å møte fremtidens økonomiske utfordringer.

Praktisk informasjon om Horisontspillet

Kunnskapssenteret er åpent mandag-fredag med mulighet for besøk kl. 9-12 eller kl. 13-16. Senteret ligger i Norges Banks lokaler på Bankplassen i Oslo.

Påmelding gjøres av lærer via lenken Finn ledig tid. Kalenderen viser grønne felter på de dager som har ledig plass. Antall deltakere i spillet er fra 12-30 personer. Dersom det er første gang du gjør en påmelding for en klasse, må du opprette en bruker. Vi sender påmeldingsbekreftelse og tar kontakt med mer informasjon.

Spillet Horisont

Kan du lære om økonomi mens du samtidig har det gøy? Vi tror det. I Norges Bank Kunnskapssenter får du være med på et rollespill som utfordrer deg og lagkameratene dine til sammen å løse sentrale problemstillinger i en økonomi.

Spillet heter Horisont, og det tar deg med på et tankeeksperiment: Hvordan vil det gå om vi brått fjerner alle de grunnleggende brikkene i en moderne økonomi – og sammen skal bygge dem opp igjen?

Se forklaring på ord, uttrykk og begreper (pdf) som brukes i Norges Banks kunnskapssenter og «Horisont». 

Hvis du allerede har booket besøk kan du fylle ut malen for navneliste til Norges Banks kunnskapssenter (docx) og sende til kunnskapssenteret@norges-bank.no

 

Sist endret 17. juni 2020 09:00

Praktisk informasjon om spillet

Varighet: 2,5 timer
Pris: Gratis (et måltid inkludert)
Tid: Hverdager kl 09.00 og 13.00
Antall: Maks 30 pers. per gruppe
Språk: Norsk eller engelsk
Sted: Bankplassen 2, Oslo
Hvem: Elever, studenter, bedrifter og organisasjoner

Finn ledig tid

 

Sist endret 17. juni 2020 09:00