Norges Bank

Vinner i 2016: Fredrik Kolstad Jakobsen

Fredrik vant case-NM i 2016 sammen med laget "Problemløserne" fra NHH i Bergen.

Tilbake Fredrik Kolstad Jakobsen

Fredrik er i dag ansatt i Norges Bank.

- Hvorfor valgte dere å melde dere på Case-NM?

Vi hørte om Case-NM gjennom en felles bekjent. Da vi fikk høre om detaljene for konkurransen var vi ikke om tvil om at dette var noe for oss. Som sivil/-samfunnsøkonom følte jeg at konkurransen appellerte litt ekstra til meg og mine interesser for makroøkonomi. Laget vårt, Problemløserne, bestod av en veldig god kameratgjeng som hadde vært kjent siden studiestart. Vi ønsket å teste samarbeidsevnene våre, og undersøke om vårt faglige nivå var tilstrekkelig i konkurransen med økonomistudenter fra hele landet.

- Hvordan løste du/dere oppgavene som team underveis?

Gruppemedlemmenes kjennskap til hverandre ble vår store styrke. Laget vårt bestod av fire mastergradsstudenter fra NHH, der to av oss spesialiserte seg i samfunnsøkonomi, én i finans, og sistemann i strategi og ledelse. Vi la vekt på arbeidsfordeling og effektiv diskusjon av problemstillingene i case-oppgavene. I ettertid var gruppen skjønt enige om at dette var en god tilnærming siden oppgavene må utføres på en presis måte under tidspress.

- Hva fikk du/dere ut av å delta på Case-NM?

Først og fremst en uforglemmelig opplevelse i form av førstepremien. Vi fikk delta på sentralbanksjefens årstale og tilhørende middag på Grand Hotel i Oslo. Under talen og middagen hadde vi muligheten til å prate med statsministeren, finansministeren og ellers enhver næringstopp i Norge. En natt, og en frokostbuffé jeg aldri har sett maken til, på Grand Hotel var også inkludert.

For min egen del, vekket Case-NM for alvor interessen for Norges Banks utfordrende og samfunnsviktige arbeidsoppgaver. Jeg er nå ansatt i en særdeles spennende stilling i enheten internasjonale markeder i Norges Bank, og tror deltakelsen i Case-NM var en viktig faktor i ansettelsesrunden.

Vinnerlaget Case-NM 2016

Vinnerlaget fra 2016, "Problemløserne" 

Publisert 27. november 2018 12:30
Publisert 27. november 2018 12:30