Norges Bank

Nyhet

Norges Bank tildelt pris for den nye seddelserien

Central Banking, et nyhetsnettsted for sentralbanker over hele verden, kunngjorde mandag at Norges Bank er tildelt “Award for Banknote and Currency Management” for den nye seddelserien.

Juryen framhever spesielt Norges Banks innsats for å introdusere en helt ny designplattform med motiver fra havet, og for å ha tatt i bruk noen av de mest avanserte sikkerhetselementene som er tilgjengelige i markedet.

- Det motet Norges Bank har vist har helt klart lønt seg. Den nye seddelserien kombinerer banebrytende design med velprøvde produksjonsmetoder, sier Central Bankings sjefredaktør og juryleder Christopher Jeffery.

Juryen har også merket seg videoen «Torsken kommer II – torske kroner nå». Den humoristiske informasjonsvideoen er sett av millioner, og har sentralbanksjef Øystein Olsen som en av aktørene.

De to første valørene av den nye seddelserien ble satt i sirkulasjon 30. mai 2017.

- Det er en stor ære for oss å motta Central Bankings pris for «Banknote and Currency Management», sier sentralbanksjef Olsen.

Olsen understreker at norske sedler og mynter er fellesskapets penger, og at vår tillit til sedlene er nær forbundet med den tilliten vi har til hverandre.

- For Norges Bank var det et vesentlig poeng å basere den nye seddelserien på en design som kunne fortelle en historie om oss som fellesskap. Jeg tror designen vi valgte, med motiver fra havet, har gjort det lettere for folk å identifisere seg med de nye sedlene, og gjort dem mer mottakelige for informasjon om de viktigste sikkerhetselementene, sier han.

Prisen utdeles i London 1. mars.

Publisert 22. januar 2018 09:00